Tack för i lördags!

Vi arrangörer tackar våra besökare och artister för en hellyckad kväll! Lokatt i Hjo blev en lugn tillställning med många skratt. Vi är verkligen hur nöjda som helst! Tack så mycket.Förträff med arrangörsgruppen innan musikgalan. 


Exklusiv intervju med en av arrangörerna bakom Hultsfred.

intervjun från Hultsfreds arrangören Erik Norén. 
 
Erik Norén har bland annat varit med och arrangerat rockklubben Kashmir i Borås, varit huvudfunktionär och ansvarat för allt inom scen och framträdande på Hultsfred, driver Mirage, en synthklubb i Borås och är en av huvudarrangörerna bakom Metaltown, hårdrocksfestival i Göteborg.  Han jobbar nu på halvtid med föreningen rockparty som bland annat arrangerar Hultsfred (http://www.rockparty.se/) samt är på gång att starta egen firma som festarrangör.
 

Namn:               Erik Norén

Yrke:                   Konsert- och festivalarrangör

Bästa festivalminnet/konsertminnet: Muse i Roskilde 2004


Vad kännetecknar en god arrangör:

Att kunna hantera stress och att kunna göra många saker samtidigt. Man bör också vara socialt smidig och inte ha problem med att ta utskällningar eller hantera arga personer.


Vad kännetecknar ett bra band:

Ett bra band har koll på sin produktion och inser att de är på plats för att göra ett jobb och för sina fans. Ett blandning av professionalism och klädsam ödmjukhet. Sen får de gärna vara hur kaxiga som helst på scen...


Vad kännetecknar en bra publik:

Att den är aktiv under spelningen (dansar, sjunger med, applåderar, tjoar) och inte bara tittar på. Att folk tar hänsyn till och hjälper varandra.


Hur började din bana som arrangör?

Jag började för drygt 20 år sidan genom att vara aktiv i en lokal musikförening, sedan fortsatte det med att jobba som funktionär på festivaler, driva rockklubb osv. Ju mer erfarenhet desto mer ansvar.


Vad är viktigast på en skala 1-5 (5 viktigast)

·         Få in mycket pengar från ett arrangemang               3 (man vill inte gå back)

·         Nöjda besökare                                                                    5

·         Nöjda artister                                                                        4

·         Att ha kul                                                                                 4

·         Bra organisation                                                                   4

·         Bra planering                                                                         3

·         Säkert arrangemang                                                           5

·         Stora artister                                                                          2Dina bästa tips till en nybörjare arrangör?

Börja nerifrån och lär dig från grunden, det kommer du ha nytta av när du skall hantera större arrangemang. Jobba med olika sorters arrangemang och arbetsuppgifter så får du större perspektiv. Den här branschen skiter fullständigt i utbildningar, det hänger nästan enbart på erfarenhet och kontakter.

 

Våldet i Gaza.

Det är 35 år sedan är Olofs Palme fördömde USA bombningar av Hanoi. Idag frågar vi oss vad Palme hade sagt om Israels krig mot Gaza?

Så börjar Jonas Bergströms tal om Våldet i Gaza. Han fortsätter "Attacken den 27 december är bara ett led i den händelseutveckling vi sett sedan Hamas vann valet i Palestina för knappt två år sedan. Trots att Västvärlden ofta påtalar vikten av demokrati fördömdes valet av Hamas, som enligt internationella valobservatörer gick rätt till. SSU hade givetvis hoppats på ett annat resultat än att Hamas kom till makten men Västvärldens och Sveriges fördömande av valet är inget annat än hyckleri."

Läs hela talet om Israels krig mot Gaza på SSU Skaraborgs hemsida.

RSS 2.0