Lokatt görs om

Vad är det som händer med Lokatt?

Så startade Lokatt.
Lokatt påbörjades förra året genom att en grupp med musikintreserade ssu:are och LO-anslutna medlemmar ville göra något lokalt för ungdomar i Skaraborg och så blev det. Lokatt blev ett arrangemang där politiskt budskap blandades med musik, som också går ut på att föra fram sin talan - fast i form av musik. Det fylldes också på med andra inslag som eldjonglering och dans.

Nya Lokatt 2008
I år har det skett stora förändringar i Lokatt, det har bland annat tillkommit färskt blod från Lidköping, Skövde, Skara och fler har blivit aktiva i bland annat fackförbundet handels. Tillsammans utgörs gruppen av ett tiotal personer som engagerar sig för fler ungdomsaktiviteter i Skaraborg och föra fram ett budskap om solidaritet.

Just nu tar det lång tid att få igång den rullande tåget igen och vi har gått in i en lärprocess för att få fram ett bra koncept. Vi planerar att vi ska hinna genomföra två spelningar i sommar på två orter.  Det är också tänkt att vi under hösten ska hinna med ett antal till. Städer som är med i planeringen för 2008 är Skara, Lidköping, Mariestad,  Skövde, Tidaholm och Falköping.

Medverkande på scen?
Vi har fått många frågor kring vilka artister vi ska boka i år. Förutsättningarna kommer vara olika för olika städer. I Lokatt finns en huvudgrupp som kommer boka ett antal band som kan få möjlighet att följa med på turnén. De lokala banden/artisterna bokas oftast av LO-facket eller SSU klubben i staden som spelningen arrangeras i. För att de ska få ett stort utbud av artister och välja mellan, var inte rädd för att önska artister eller skriv om er själva; vilka ni är, vad ni gör och hur man kontaktar er.

Å till sist.. håll ut.. turnéschemat kommer snart. Första spelningen är inom snar framtid!

/Lokatt.


3kproject

Vi på Lokatt älskar musik och har precis varit i kontakt med en grupp som gör discomusik.
3kprojekt heter gruppen som kommer ifrån Skaraborg, de har alla gått musik och ljudproduktionsprogrammet på Högskolan i Skövde och kommer nu i maj ta examen. Gruppen har ni gjort en video med sin senaste låt. Videon är inspelad i Skövde och Skara, så ni lär känna igen både personer som är med i den som platser de besökt. Kolla gärna in den här nedan. Gruppen har också varit med och bidragit med mellanakts musik under Lokatts musikturné i Tidaholm och Falköping 2007.


Adress till bandets myspace: http://www.myspace.com/3kproject

Spelning i Skara i juni

Nästa musikgala kommer komma till Skara i juni.
Tidaholm står också på tur, musikgalan planeras att komma till Tidaholm i augusti.
Mer information kommer inom kort.

Solidaritet

349875-41

1 maj demonstration i Skövde.

RSS 2.0