Regn, FRA och Ryssland

På nyheterna på SVT nu på morgonen kan man höra att det kommer bli regn på midsommar och 16 grader. Antagligen kommer midsommar bli en fest inomhus Men det är ingen idé att deppa utan göra det bästa av situationen. 
Igår klubbades också FRA-lagen igenom, trots många protester.Riksdagen röstade ja till regeringens omstridda FRA-lag med 143 röster för och 138 emot. En ledamot avstod från att rösta. Även om det skedde en ändring i sista stund menar kritiker att denna är minimal. 
Ordförande för försvarsutskottets Anders Karlsson säger till TT "Om man nu ska bordlägga ett ärende så borde man väl ta tid på sig. De har haft 365 dagar på sig och nu ska man göra det fem i tolv".
Bloggandet sägs ha haft stor betydelse för FRA-lagen och påverkan för våra politiker. Bloggandet ska ockå vara avgörande för att frågan blev så stor och het. Detta kan man se som väldigt positivt och ett steg i att människor äntligen bryr sig! Det visar att man faktiskt kan påverka!
Sverige är också ur VM. Sverige kan varit för passiva medan Ryssland hade många bra målchanser. Ryssland spelade iaf väldigt bra och hittade luckan mellan försvaret och mittfältet tyvärr.

SVD:
DN
DN:
"Liberalismen står inte för avlyssning"
DN:"De hänger bara på lite lull-lull"


Fler kritiker till FRA-lagen:
" Vi kommer inte att kunna göra en ordentlig bedömning av förslaget", sade vänsterpartiets ledamot Alice Åström till TT.

"Vi har under 2000-talet haft en rad beslut om tvångsmedel. Lägger vi till det här också punkterar vi vår grundlag", sade Journalistförbundets ordförande Agneta Lindblom Hulthén till TT.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0