Lokatt görs om

Vad är det som händer med Lokatt?

Så startade Lokatt.
Lokatt påbörjades förra året genom att en grupp med musikintreserade ssu:are och LO-anslutna medlemmar ville göra något lokalt för ungdomar i Skaraborg och så blev det. Lokatt blev ett arrangemang där politiskt budskap blandades med musik, som också går ut på att föra fram sin talan - fast i form av musik. Det fylldes också på med andra inslag som eldjonglering och dans.

Nya Lokatt 2008
I år har det skett stora förändringar i Lokatt, det har bland annat tillkommit färskt blod från Lidköping, Skövde, Skara och fler har blivit aktiva i bland annat fackförbundet handels. Tillsammans utgörs gruppen av ett tiotal personer som engagerar sig för fler ungdomsaktiviteter i Skaraborg och föra fram ett budskap om solidaritet.

Just nu tar det lång tid att få igång den rullande tåget igen och vi har gått in i en lärprocess för att få fram ett bra koncept. Vi planerar att vi ska hinna genomföra två spelningar i sommar på två orter.  Det är också tänkt att vi under hösten ska hinna med ett antal till. Städer som är med i planeringen för 2008 är Skara, Lidköping, Mariestad,  Skövde, Tidaholm och Falköping.

Medverkande på scen?
Vi har fått många frågor kring vilka artister vi ska boka i år. Förutsättningarna kommer vara olika för olika städer. I Lokatt finns en huvudgrupp som kommer boka ett antal band som kan få möjlighet att följa med på turnén. De lokala banden/artisterna bokas oftast av LO-facket eller SSU klubben i staden som spelningen arrangeras i. För att de ska få ett stort utbud av artister och välja mellan, var inte rädd för att önska artister eller skriv om er själva; vilka ni är, vad ni gör och hur man kontaktar er.

Å till sist.. håll ut.. turnéschemat kommer snart. Första spelningen är inom snar framtid!

/Lokatt.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0